Snøsmelteanlegg for
eneboliger og sameier

Når du installerer et is- og snøsmelteanlegg får du en varig løsning på problemene som vinteren fører med seg.  Investeringen får du igjen den dagen du selger boligen. I mellomtiden kan du nyte en enklere hverdag uten snømåking og strøing.

Samsvarserklæring = Garanti

Når vi har montert snøsmelteanlegget sender vi deg en samsvarserklæring som bekrefter hva som er gjort og at arbeidet er utført i henhold til de norske forskriftene. Ta vare på samsvarserklæringen og legg den gjerne inn i boligmappa, så har du alt samlet på ett sted.

Din elinstallatør sentralt i Oslo

Tidemand elektro holder til sentralt i Oslo, men vi tar oppdrag i hele østlandsområdet. Våre kunder er både privatpersoner, sameier og bedrifter, og mange har vært med oss i mange år. Vi setter vår ære i å komme til avtalt tid og rydder opp etter oss.

Trenger du elektriker hjemme eller på hytta?

Våre elektrikere løser oppgaven!

Vi bistår også gjerne med informasjon og råd slik at du kan velge de løsningene som er riktige for deg.  

Erfaring og kunnskap

Visste du at Tidemand elektro (Ingeniør Tidemand AS) var en av de første elinstallatørene i Norge? Bedriften er fra 1910, men vi føler oss fortsatt unge! Med 15 elektrikere, som er nysgjerrige og opptatt av egen utvikling, er vi alltid oppdatert på det siste innen teknologi og løsninger. Dette, kombinert med lang og bred erfaring, sikrer en sunn og god virksomhet til det beste for våre kunder.

Is og snø kan føre til store ødeleggelser på boligen i tillegg til personskader

Med et snøsmelteanlegg reduserer du vedlikeholdskostnadene samtidig som alle kan ferdes trygt også på vinterstid.

Når du installerer et is- og snøsmelteanlegg får du en varig løsning på problemene som vinteren fører med seg.  Investeringen får du igjen den dagen du selger boligen. I mellomtiden kan du nyte en enklere hverdag uten snømåking og strøing.

Et is- og snøsmelteanlegg har i hovedsak to formål:

 • Å øke din og andres sikkerhet ved å ha isfrie trapper, gangveier og oppkjørsler
 • Å sikre boligen eller hytta mot skader som følge av frostsprengning og tette nedløp 

Du kan velge mellom flere snøsmeltesystemer som er spesielt utviklet for det formålet du ønsker.

Tidemand Elektro i Oslo har bred erfaring med installering av is- og snøsmelteanlegg for eneboliger, rekkehus, hytter, sameier og alle typer bygninger. Vi leverer løsninger fra ledende leverandører som blant annet DEVI, Thermofloor og Nexans, og bistår gjerne med råd slik at du får det anlegget som egner seg best.

BE OM TILBUD

Montering av is- og snøsmelteanlegg

Et snøsmeltesystem monteres der det er fare for at is eller snø kan skape problemer:

 • Trapper
 • Inngangspartier
 • Gangsoner
 • Innkjørsler
 • Tak
 • Takrenner
 • Røranlegg

Snøsmelteanlegget består av varmekabler eller varmematter som styres av elektroniske termostater med fuktfølere. Det sikrer at energibruken blir lavest mulig. 

Pris på snøsmelteanlegg

Prisen for et ferdig installert snøsmeltesystem varier ut fra hvor du skal installere anlegget, hva slags type du velger og mengde eller arealer. Vi kommer gjerne på befaring slik at du kan få en riktig pris.

Snøsmelteanlegg for trapper, gangveier og oppkjørsel

Når du har varmekabler ute reduserer du risikoen for at du eller andre skades som følge av isete trapper, gangstier og innkjørsler. Intelligente varmeløsninger basert på Smarthusteknologi sørger for at du ikke bruker mer energi enn nødvendig.

Du kan få installert et is- og snøsmeltesystem enten utearealene er ferdig opparbeidet eller du skal anlegge nytt. Vi bistår gjerne med råd slik at du får den løsningen som egner seg best hos deg.

BESTILL BEFARING

Slik unngår du is i takrenner og nedløp

Det er flere gode grunner til å installere et is- og snøsmelteanlegg i takrenner, nedløp og på selve taket. Du unngår blant annet:

 • Tunge istapper som kan falle ned
 • Is og snø som kan føre til at takrennene blir ødelagt
 • Tette nedløp som sprekker som følge av frostsprengning

Varmekabler i taket reduserer risikoen for at taket kollapser som følge av store og tunge snømengder. Hvis du har en bolig med flatt tak er dette spesielt viktig.  

Les mer

Varmekabler i takrenner

Varmekablene installeres enkelt i takrenner og nedløp. Noen ganger kan det være aktuelt å legge sløyfer i gradrenner og ved takvinduer. Termostaten som styrer varmekablene sørger for at   varmekablene automatisk slås av eller på, basert på temperatur og nedbør. Det gir god kontroll på energibruken. 

Siden takrennene holdes isfrie mangedobles levetiden på renner og nedløp. Derfor er montering av is- og snøsmelteanlegg i takrenner og nedløp en god investering. Samtidig slipper du stadige reparasjoner. Du trenger heller ikke bekymre deg for at istapper kan falle ned og skade forbipasserende.

Mer om varmekabler i tak og takrenner

Hvem har ansvaret for å unngå takras og istapper?

Det er boligeier eller styret i borettslag og sameier som er ansvarlig for å unngå takras og istapper som kan føre til skade på personer, biler eller annet. 

Se hvordan boligsameiet fikk snøfrie utearealer

Tidemand Elektro har bistått mange boligeiere, borettslag og sameier med å installere snøsmelteanlegg på tak og i takrenner og nedløp. Vi tilbyr snøsmeltesystemer fra anerkjente leverandører og bistår gjerne med råd og veiledning.

TA KONTAKT FOR UFORPLIKTENDE TILBUD

Frostsikring av vannrør i boligen og på hytta

Rør som fryser kan føre til store skader hvis det ikke oppdages raskt. I verste fall kan de sprekke og føre til vannlekkasje når temperaturen igjen stiger.

For å unngå at vannrør som står utsatt til sprekker som følge av frost, kan du installere frostsikring. Løsningen består av en to-leder varmekabel som monteres inne i vannrøret. Kabelen er utviklet og godkjent for installasjon i drikkevannsrør.

Har du spørsmål om is- og snøsmelteanlegg eller frostsikring av rør?

Eller ønsker du mer informasjon om hva vi kan tilby?

Send oss en e-post eller ring oss på 22 36 85 20 for en uforpliktende prat.