Spar energi
med Smarthus

Smarte scenarier

Det geniale med Smarthusløsningen ligger egentlig i scenariene som du selv definerer, for eksempel

 • «hjemme»
 • «jobb»
 • «natt»
 • «ferie»

Ved å programmere temperatur, lys og hvilke apparater eller installasjoner som skal være på i de forskjellige scenariene får du en bolig som er sikker, enkel å kontrollere og har høy komfort. I tillegg reduserer du strømutgiftene.

Din elinstallatør sentralt i Oslo

Tidemand elektro holder til sentralt i Oslo, men vi tar oppdrag i hele østlandsområdet. Våre kunder er både privatpersoner, sameier og bedrifter, og mange har vært med oss i mange år. Vi setter vår ære i å komme til avtalt tid og rydder opp etter oss.

Trenger du elektriker hjemme eller på hytta?

Våre elektrikere løser oppgaven!

Vi bistår også gjerne med tips og råd slik at du har den informasjonen du trenger for å ta et riktig valg.

Erfaring og kunnskap

Visste du at Tidemand elektro (Ingeniør Tidemand AS) var en av de første elinstallatørene i Norge? Bedriften er fra 1910, men vi føler oss fortsatt unge! Med 15 elektrikere, som er nysgjerrige og opptatt av egen utvikling, er vi alltid oppdatert på det siste innen teknologi og løsninger. Dette, kombinert med lang og bred erfaring, sikrer en sunn og god virksomhet til det beste for våre kunder.

Smarthus kan inkludere alt fra lys, varme og solskjerming til ventilasjon og multimedier

Den smarte teknologien sørger for at du ikke bruker mer energi enn du må.

Smarthusløsningen binder sammen de elektriske installasjonene i boligen din slik at du kan styre og kontrollere alt fra ett sted, eller fra smarttelefonen eller nettbrettet. Ved å programmere forskjellige scenarier får du en intelligent bolig som er tilpasset behovene til deg og resten av familien.

Tidemand Elektro i Oslo har god kompetanse innenfor Smarthusteknologien. Selv om utviklingen går fort, bestreber vi oss på å holde oss oppdatert på de siste løsningene. Vi leverer løsninger fra ledende leverandører som blant annet Fibaro og xComfort.

Pris på Smarthusløsning for boligen din

Prisen på Smarthusløsninger varier stort fra det helt enkle til de mest avanserte løsningene. Derfor kommer vi gjerne på befaring slik at du kan få et uforpliktende tilbud basert på det systemet som egner seg best hos deg.

Hva er Smarthus?

Smarthus eller Smarthjem er begreper som brukes når de elektriske installasjonene og apparatene i huset kobles sammen og styres av smarte teknologiske løsninger. Det åpner for mange nye praktiske funksjoner, større sikkerhet og økt komfort.

Dette er noe av det du kan styre med Smarthus:

 • Lys
 • Utelys
 • Varme
 • Stikkontakter, for eksempel for kaffetrakter og strykejern
 • Elektriske apparater
 • Ventilasjon
 • Persienner
 • Markiser
 • Dørlåser
 • Garasjeporter
 • Alarmer
 • Utelys
 • Elbil-lader

Den smarte teknologien bidrar også til at du sparer energi.

Fordeler med Smarthus

Slik fungerer Smarthus

Smarthus er en fellesbetegnelse som benyttes på systemer som gjør det mulig å kunne styre lys, varme og elektriske apparater og funksjoner – trådløst. Dette gjøres ved å programmere de enhetene du ønsker å styre slik at de snakker sammen via PC, nettbrett eller smart telefon.

Ved å binde sammen flere installasjoner og apparater i ulike grupper, eller scenarier, kan du enkelt velge det scenariet du til enhver tid ønsker. Og skulle nettilgangen svikte så kan du fortsatt styre alle funksjonene ved hjelp av manuell betjening av dimmere, brytere og termostater.

Se hvordan du får et smartere hus

Smarthus for nye og brukte boliger

Du kan installere Smarthusløsning enten du skal bygge ny bolig eller pusse opp den gamle.

Smarthus passer for:

 • Enebolig
 • Rekkehus
 • Leilighet
 • Fritidsbolig
 • Næringsbygg

Hvilken Smarthusløsning er best?

Det er flere leverandører av smarthusløsninger. Noen er avanserte og bør helst monteres i forbindelse med en større ombygging eller i forbindelse med nybygg. Slike løsninger er gjerne basert på svakstrømskabling mellom punktene som skal styres i tillegg til sterkstrøm. Disse systemene må ofte programmeres og kan være kompliserte å drifte for dem som ikke setter seg grundig inn i alle funksjoner.

De enklere løsningene kan som regel ettermonteres i eksisterende installasjon. Det gjør vi ved å bytte dimmerne til Smarthus dimmere og -brytere. Termostater for varme bytter vi til termostater som kan styres digitalt over nettet. Disse systemene er ofte rimelige å montere, spesielt ved nyinstallasjoner, siden komponentene ikke koster mye mer enn de tradisjonelle.

Les mer

Trådbundet Smarthus

I hovedsak finnes det to typer Smarthusløsninger:

 • Trådbundet Smarthus
 • Trådløst Smarthus

Skal du bygge en ny bolig eller hytte, eller gå i gang med en totalrenovering, er det stort sett trådbundet Smarthus som egner seg best.

I stedet for de tradisjonelle bryterne på veggen setter vi opp Smarthusbrytere og sensorer som styrer lys, lyd, solskjerming, varme og andre enheter basert på de scenariene du og familien ønsker. I ettertid kan du enkelt endre innstillingene når du måtte ønske det.

Med trådbundet Smarthus er det enkelt å bygge ut systemet når behovene endrer seg. Noen tilpasninger gjør du enkelt selv, andre tar elektrikeren seg av over nettet – så slipper du hjemmebesøk.

Trådløst Smarthus

Hvis du ønsker å beholde det elektriske anlegget som allerede er i boligen vil det vanligvis være mest hensiktsmessig å legge opp til et trådløst smarthussystem. Du trenger ikke åpne vegger eller trekke nye ledninger og det er enkelt å utvide med flere enheter eller nye funksjoner. Siden systemet er uten kabler er det både raskt og enkelt å installere.

Via de batteridrevne smarthusbryterne styrer du lys, persienner og elektriske apparater med ett enkelt trykk. Du kan selvfølgelig også styre det fra nettbrettet, PC-en eller smarttelefonen.

Samsvarserklæring = Garanti

Når vi har montert Smarthusanlegget sender vi deg en samsvarserklæring som bekrefter hva som er gjort og at arbeidet er utført i henhold til de norske forskriftene. Ta vare på samsvarserklæringen og legg den gjerne inn i boligmappa, så har du alt samlet på ett sted. 

Har du spørsmål om Smarthus?

Eller ønsker du mer informasjon om hva vi kan tilby?

Send oss en e-post eller ring oss på 22 36 85 20 for en uforpliktende prat.