Montering av hjemmelader
Slik velger du riktig ladeboks
Før du velger hjemmelader er det greit å ha tenkt gjennom følgende:
- Hvor skal ladeboksen monteres?
- Ønsker du en «smart» eller «enkel» ladeboks?
- Hvor lang må kabelen være?
- Skal kabelen være løs eller fastmontert?
Er du i tvil kommer gi gjerne på befaring, så kan vi se på det sammen.
Din elinstallatør sentralt i Oslo
Tidemand Elektro holder til sentralt i Oslo, men vi tar oppdrag i hele østlandsområdet. Våre kunder er både privatpersoner, sameier og bedrifter, og mange har vært med oss i mange år. Vi setter vår ære i å komme til avtalt tid og rydder opp etter oss.
Trenger du elektriker hjemme eller på hytta?
Våre elektrikere løser oppgaven!
Vi bistår også gjerne med tips og råd slik at du har den informasjonen du trenger for å ta et riktig valg.
Erfaring og kunnskap
Visste du at Tidemand Elektro (Ingeniør Tidemand AS) var en av de første elinstallatørene i Norge? Bedriften er fra 1910, men vi føler oss fortsatt unge! Med 15 elektrikere som er nysgjerrige og opptatt av egen utvikling, er vi alltid oppdatert på det siste innen teknologi og løsninger. Dette, kombinert med lang og bred erfaring, sikrer en sunn og god virksomhet til det beste for våre kunder.
Er det mulig å sette opp en egen lader for elbilen der du bor?
Da skal du droppe den vanlige stikkontakten og montere en ladeboks i stedet.
Tidemand Elektro holder til sentralt i Oslo og har lang erfaring med montering av ladebokser i eneboliger, rekkehus og sameier.
Før vi monterer hjemmeladeren ser vi nærmere på blant annet
- hvilken kapasitet som er tilgjengelig der ladeboksen skal stå
- hvilken type strømnett boligen er koblet til
- om det er ledig sikring og plass i sikringsskapet
- mulighetene for en egen sikringsboks
- behov for jordfeilvern
- eventuelt overspenningsvern
Disse forholdene er viktig å ta hensyn til for at ladingen skal være trygg og mest mulig effektiv.
Vi tilbyr elbillader fra 8.500 kroner forutsatt at det ligger strøm frem til der laderen skal monteres.
Derfor er ladeboks bedre enn stikkontakt
Med en ladeboks hjemme lader du bilen både sikrere, enklere og raskere enn med vanlig stikkontakt. Hjemmeladeren er laget spesielt for å lade elbiler, med en kabel som tåler høy belastning over tid.
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB ) anbefaler ikke lading i vanlig stikkontakt. Hovedårsaken er at anlegget kan begynne å brenne på grunn av varmegang. En vanlig stikkontakt tåler ikke 16 A belastning kontinuerlig, time etter time. Og det er nettopp det som skjer når du lader elbilen på en vanlig stikkontakt. Resultatet kan i verste fall bli katastrofalt.
Hvis du likevel lader med vanlig stikkontakt må du ha en egen kurs for elbilen. Kursen må ha jordfeilbryter type B og maks 10 A sikring. Husk å få elektrikeren til å sjekke om anlegget tåler belastningen!
Hvordan virker en smart ladeboks?
Med en smart ladeboks kan du styre både effekt og tid. Det betyr at du selv bestemmer hvor mye effekt elbilen til enhver tid skal få. I tillegg kan du lade på den tiden av døgnet hvor strømprisen er lavest. Nå som de fleste boligene har smarte strømmålere kan tidspunktet for ladingen bety mye for lommeboken.
Hvilken ladeeffekt skal boksen ha?
Det er størrelsen på ombordladeren i elbilen som i stor grad bestemmer hvor mye og hvor raskt bilen lader. Hvis bilen kan ta 3,6 kW får du aldri mer enn 3,6 kW fra ladeboksen, selv om effekten er på 7,4 kW. Siden hjemmelader skal vare i mange år kan det uansett være greit å velge en ladeeffekt på 7,4 kW. Da har du et anlegg som også er forberedt for fremtidens elbiler.
Samsvarserklæring = garanti
Når vi har montert hjemmeladeren sender vi deg en samsvarserklæring som bekrefter hva som er gjort og at arbeidet er utført i henhold til de norske forskriftene. Ta vare på samsvarserklæringen og legg den gjerne inn i boligmappa, så har du alt samlet på ett sted.
Har du spørsmål om hjemmelader?
Eller ønsker du mer informasjon om hva vi kan tilby?
Send oss en e-post eller ring oss på 22 36 85 20 for en uforpliktende prat.